Ankara Anlaşması – Türk vatandaşları için İngiltere’de yaşama imkanı

Photo Credit: Pixabay

Türk vatandaşları Ankara Anlaşması ile,

  • İngiltere’de yeni bir iş kurarak
  • ya da İngiltere’de kurulmuş bir şirkete yönetici/ortak olarak
    İngiltere’de çalışma ve oturma izni alabilir.

Bu vize tipi için gereken şartları öğrenmek için buradan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Ücret 

Bu vize tipi için başvuru ücreti gerekmemektedir.

Ne kadar sürer?

Başvurunuzu İngiltere’ye gitmeyi düşündüğünüz tarihten 3 ay önce yapabilirsiniz. İngiltere dışında bir ülkeden başvuru yaptığınızda, başvuru tarihinden sonraki 12 hafta içinde vize sonuçlarını alabilirsiniz.

Vize süresi

Bu vize tipi, İngiltere’de 12 ay süreli oturma ve çalışma izni verir.

Bu süre sonrasında vizenizi 3 sene uzatabilir, İngiltere’de süresiz oturuma başvurabilirsiniz.

Neler Yapabilirsiniz? 

  • İngiltere’de yeni bir iş kurabilir,
  • İngiltere’deki başka bir şirkete yönetici/ortak olarak katılabilir,
  • Bu vizeyi başka bir vize tipi ile değiştirebilir,
  • Bu vizeyi uzatabilir,
  • Ailenizi/Bakmakla yükümlü olduğunuz kişileri yanınızda götürebilirsiniz.

Detayları öğrenmek için buradan bu yazının İngilizce dilinde yazılmış orijinaline ulaşabilir ya da buradan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

en_GB
tr_TR en_GB